despre noi

Facem cunoscut gustul uleiului de măsline adevărat, bogat în polifenoli

Am descoperit Colli Etruschi într-un restaurant din Roma când nu știam nimic despre uleiul de măsline. Ne-a deschis ochii și am fost surprinși că uleiurile premium pe care le cumpăram de la magazine bio și de specialitate, nu semănau cu el. Surpriza a continuat când am aflat că peste 90% din uleiurile de măsline comercializate nu sunt autentice. În cel mai bun caz sunt făcute din măsline coapte, lipsite de proprietăți benefice, care oferă mai mult ulei decât măslinele crude, din care se obține uleiul adevărat.

Am decis să schimbăm situația. Inițial am început cu noi iar Colli Etruschi a rămas singurul ulei din casă. Fără să știm studiile științifice am mărit consumul doar datorită gustului. În cinci ani am crescut de la câteva linguri la 500 ml de persoană săptămânal. Poate suna mult însă la o căutare rapidă apar cifrele: Uniunea Europeană recomandă zilnic minim 20 ml ulei de măsline bogat în polifenoli, adică 140 ml săptămânal, mult peste ce consumă majoritatea. Valter Longo PhD cunoscut profesor în longevitate recomandă 5080 ml pe zi, adică 350-560 ml săptămânal. Locuitorii Zonelor Albastre, cei mai longevivi pământeni, conduc prin exemplu și consumă 90120 ml în fiecare zi. Acum a venit și timpul nostru.

Pentru a fi consumat zilnic, uleiul autentic trebuie să fie accesibil. Importăm în exclusivitate Colli Etruschi „Cel mai bun ulei de măsline extravirgin din lume, Flos Olei, 2014” și „Cel mai bun ulei D.O.P. din Italia, Gambero Rosso, 2023” pentru a face cunoscut gustul uleiului de măsline adevărat și a-i răspândi beneficiile sănătoase incredibile. Am participat personal la recolta Colli Etruschi și intenționăm să oferim o imagine clară asupra uleiului de măsline și să risipim miturile, într acest articol pe care vă invităm să-l citiți. Sperăm ca uleiul Colli Etruschi să aprindă în voi flacăra pe care a aprins-o în noi.


DESPRE ULEI

ANDREEA MOLDOVAN (LIVREZ FERICIRE | LOVE YOU CHOUX )

Senzațional de bun. Chiar wow. Altceva. Noi luăm ulei de la o familie din Sicilia, imediat cum îl presează ne trimit. Bun și ăla, însă ăsta e top pe finețe. Este nivelul ăla rafinat și plin de note. Nu e doar forță, e fin. Repet cuvântul obsesiv dar chiar e fin. EVO îmi place că are kick. Nu e doar ulei și atât, are spice și depth of flavour. E complex și se dezvoltă.

Alexandru Popescu (Pot Stories)

Sunt plăcut surprins de calitatea uleiului! Îmi plac amândouă.

Tinu Sebesanu (TREND HOSPITALITY)

Pe cât de greu este să distingi diferențele între majoritatea produselor din această categorie atât de competitivă, pe atât de ușor este să recunoști și să apreciezi calitatea și gustul unic al acestui ulei. Un gust memorabil.

Andrei Berbec (Five Clinic | Gradinita lui Matei)

Extra, ultra, mega este EVO. Mamă mamă. M-a impresionat, congrats. Sunt mare fan uleiuri și ăsta e wow.

Jean niculescu (mugshot coffee)


Classico e bombă. Nu sunt eu mare cunoscător dar e un ulei extrem de bun. Din cauza lui am ajuns să cumpăr iar pâine în casă.

Irinel nicoara (valori nutritionale)

Am descoperit uleiul de masline real, diferit de tot ce stiam. Il folosim zilnic si de fiecare data gustul ne surprinde.

catalin dobre (mccann erickson)

They might all come from the same fruit, but olive oils are not the same. This one has quality pouring in every drop. I love it simple with a piece of good bread or when I play around inventing salads or going for the traditional tomatoes & cheese. Five stars.

ioana vasii (animaletto pizza bar | house)

Sunt geniale uleiurile!!!

Tara Tătaru (Swiss Ecodent Klinik)

Sa-ți dea Dumnezeu mai mulți ani decât îți dă uleiul ăsta senzațional. Am gustat acum. E călătoria simțurilor, verde, iute și amar, fără să rămână ca aftertaste pregnant. Nu ai cum. Foarte bun. Singura problemă pe care o văd la uleiul ăsta este că îmi vine să înmoi o pâine întreagă în el.

STELIAN TRANDAFIR (keez)


Este excelent. Palatul meu nu e atât de fin dar să știi că am mâncat efectiv pe pâine. Mi-au plăcut amândouă atât de tare încât plănuiesc azi să iau o mostră de la serviciu să îmi fac și acasă.

MIRUNA MOCANU (THE A)

Cel mai bun ulei de măsline!

diana stefan (oma coffee shop)

E altceva uleiul ăsta. Nu știu cum să îl descriu dar e total diferit. L-am pus pe roșiile de la mama și în general uleiul de măsline pentru mine are un aftertaste care nu-mi place așa mult, dar na, îl folosesc. Ăsta în schimb completează gustul roșiilor, nu-I strică cu acel aftertaste. Nu prea mă pricep, dar asta e părerea mea.

alexandra lulache (bushy | f-sides cineclub)

Pe scurt, mi-aș înmuia viața în ele. Classico e foarte aromat dar comforting, perfect pentru uz zilnic. EVO vrea să-ți arate ce poate să facă uleiul de măsline, e potent, amărui, minunat.

dorian untu

Sunt diferite față de ce am încercat până acum! Sunt foarte bune, atât cu pâine cât și în salată, risotto. Le folosesc la orice și de toate, sunt cele mai bune.

alice buzatu (floraria petalo | candelabrum)


A fost mega bun, looking forward să comandăm online!

tudor alexandru nicolau

Mi se pare foarte, foarte, fin. Ca un Grey Goose așa. Triplu distilat, nu simți nimic dar te face praf. EVO are gust de corcodușe verzi, Classico mi se pare fin. Nu sunt super cunoscător dar overall îmi place, și daca zic eu asta care nu mă omor cu uleiul de măsline, e bun!

Earthly
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.